Rallysport : flat out voor administratieve vereenvoudiging

Ik heb qua sporten in mijn leven maar 1 grote passie en dat is rallysport. Niet voetbal zoals mijn vader en oudste zoon, niet wielrennen zoals mijn zus… nee, rallysport. Ook niet autosport in het algemeen,’rondjes rijden’ op circuits is mijn ding niet.

Enkel het tegen de klok rijden over smalle wegen in steeds wisselende omstandigheden (modder, kiezels,..) doet mijn sporthart sneller kloppen. Waarom rallysport? Geen idee, waarschijnlijk omdat ik ben opgegroeid in Tielt. Ik ging al van kindsbeen af kijken naar al die kleurrijke wagens die veel lawaai maakten en heerlijk roken naar benzine. Verdere verklaring heb ik niet voor. Als je een passie rationeel kan uitleggen is het waarschijnlijk ook geen passie?

Dus vanaf het moment dat ik het me kon veroorloven ben ik dan ook zelf gaan rallyrijden. Eerst als co-piloot en sinds 2010 ook zelf als piloot. Ben ik goed? Ik sta mijn mannetje, maar ben ook geen toptalent. Ik zal als zelfstandige en vader van 3 zeker ook bepaalde situaties net iets voorzichtiger nemen dan een 20-jarige die nog denkt wereldkampioen te worden. Maar ik amuseer me telkens weer rot. Een helm op je hoofd zetten en je volledig vastsnoeren in een rallywagen doet iets met je, een auto die op hoge snelheid uitbreekt net op het nippertje terughalen ook trouwens 😉

De rallysport ligt me dan ook nauw aan het hart. Het is een typisch klein wereldje waar heel wat mensen elkaar kennen. Rallyteams en fans zijn ook gekend als heel behulpzaam naar elkaar toe. Als een team een probleem heeft en een ander team heeft de oplossing (het onderdeel) dan zal die laatste te hulp schieten. Uiteraard lopen sommige relaties wel eens mis, maar over het algemeen is er een soort erecode om elkaar te helpen.

Mooie sport die rallysport, maar ook een sport die bol staat van de regeltjes. De administratieve molen is ronduit immens. Om deel te nemen aan een rally moet je heel veel zaken in orde brengen. Uiteraard heb je te maken met gegevens die nu eenmaal moeten gekend zijn zoals persoonlijke gegevens en autogegevens, verzekeringen weet je wel…
Maar ik heb de indruk dat heel wat zaken gewoon eenvoudiger kunnen. Soms heb ik het gevoel dat we qua auto’s wel heel veel investeren in technologie, maar dat het ‘beheren’ van de rallysport nog gebeurt zoals 50 jaar geleden. Dit brengt niet alleen veel werk mee voor organisaties maar ook een beetje onbegrip bij rijders. Rallylicenties zijn niet goedkoop en eigenlijk zouden we op het vlak van administratie toch dringend een paar decennia moeten inhalen, daar mag wel wat budget naartoe.

Voor ik mijn persoonlijke tips/ergernissen geef, wil ik even benadrukken dat deze lijst vanuit een constructief oogpunt is geschreven. Ik heb zelf een bloedhekel aan negatieve mensen en dus wil ik niet klagen om te klagen maar suggesties doen.
Niemand of geen enkele organisatie hoeft zich geviseerd te voelen, ik waardeer elk zijn of haar inspanningen.
Zonder organisaties en stewards is er geen rallysport.

RALLYLICENTIES

De rallylicentie is een toelating om rally te mogen rijden. Je mag niet zomaar rallyrijden met eender welke wagen, je moet eerst tonen dat je het kan en dus beginnen met een kleinere wagen. Niks mis mee, want jaarlijks er ook een medische controle. Die laatste stelt eerlijk gezegd niet veel voor, maar dat zal in de meeste sporten wel zo zijn.
Het vreemde is wel dat ik al sinds 2000 (eerst jaar dat ik co was) hetzelfde licentienummer heb. En elk jaar opnieuw moet ik toch weer al mijn gegevens invullen. Ik snap dat je bij verandering van gegevens dit moet melden, maar mijn geboortejaar, plaats, naam … het verandert niet zo gek veel over de jaren. Waarom kan je dat nummer niet gebruiken als ‘handle’ , de rest van de gegevens hebben de RACB of VAS toch al? Dit zou al een eerste vereenvoudiging zijn. Wil je je licentie hernieuwen? Meld je dan even aan met je licentienummer en klaar.

RALLYDDEELNAME

Maar dan hebben we onze rallylicentie en wil je deelnemen aan een rally. Wat moet je dan doen? Juist weer al die zelfde gegevens terug invullen! Geboortedatum veranderd ondertussen? Waarschijnlijk is de reden hiervan dat de organisaties geen inzicht hebben in de databank van de RACB of VAS? Wel, dat moet dan maar veranderen. Ook hier zou je terug het licentienummer kunnen nemen als unieke sleutel. Alle persoonlijke gegevens die je bij elke rally moet invullen heb je al ingevuld bij je licentie, dus compleet overbodig.

Waarom niet werken met een kaart met een chip op? De eerste beste winkelketen heeft dat ondertussen. Een kaart waar al je gegevens opstaan en die je kan inlezen?

Foto van tijdens mijn eerste deelname in 2000

RALLYWAGEN

Een rallywagen moet ook jaarlijks (en sommige halfjaarlijks) naar de gewone autokeuring. Geen idee waarom want er is ook voor elke wedstrijd een technische keuring, op die gewone keuring krijg je trouwens een rood formulier (afgekeurd). Voor de start van het seizoen is er ook een pre-keuring. Een rallywagen wordt dus eigenlijk driemaal gekeurd voor die aan een wedstrijd kan beginnnen! Al deze keuringen lijken me een beetje ‘dubbel op’, maar ik snap dat er controle moet zijn. Mij lijken de gewone keuringen alvast overbodig, helft van die controleurs hebben ook totaal geen voeling met een competitiewagen. Maar waarschijnlijk is dit een must van de Belgische wetgever?

Maar ook hier moet je bij elke rally weer alle gegevens invullen. Een auto heeft een eigen paspoort (befaamde gele VAS-boekje) of RACB-paspoort. Dit boekje heeft een nummer, waarom wordt dit ook niet genomen als unieke identificatie van de auto?
Nope, elke keer terug dat chassisnummer invullen, motor, kleur, …

STARTFICHE
Na een positieve keuring krijg je dan ook een startfiche, een toelating om te starten. Elke rally weer de stress dat je dat stomme papiertje (A4 met een stempel) niet kwijt bent want anders mag je niet starten! Tijdens zo’n technische keuring wordt de toelating tot de start ook ingevoerd in een laptop (anders is er geen startlijst), waarom dan nog dat papiertje?

WEBSITES
Elke rally heeft zo’n beetje haar eigen website. Sommige goed, andere lopen hopeloos achter. Het kan voor een kleinere organisatie ook niet eenvoudig zijn om een deftige website te bouwen en te onderhouden, eentje die tijdens de wedstrijd ook heel wat bezoekers aankan (typisch piekmoment). Waarom is er vanuit de federaties geen website die de organisatoren kunnen gebruiken? Eentje die automatisch de stand van het kampioenschap kan promoten, waar elke rallyfan terecht kan om de rally te volgen? Om de teams te bekijken? De historiek? Ik waardeer terug alle initiatieven, maar het is niet genoeg om de rallysport in België op een professioneler niveau te krijgen. De jeugd verwacht terecht ondertussen snelle professionele websites, die jeugd zal later de rallysport ‘moeten’ overnemen.

DETAILS?
Voor buitenstaanders lijken het misschien details maar het geeft een beetje weer hoe ver onze geliefde rallysport achterloopt qua digitalisering. Als iets beter kan dan moet je dat ook gewoon doen. Mogelijk zijn er ook al initiatieven opgestart en dat hoop ik eigenlijk. Als licentiehouder ben je waarschijnlijk de laatste die dat zal te weten komen 😉 De verwerken van de tijden in de rekenkamer zal de laatste ongetwijfeld al flink verbeterd en gedigitaliseerd zijn, maar daar heb je als rallyrijder ook weer minder zicht op.

TRACKING

Maar toch heb ik het gevoel dat er dingen bewegen, heel recent wordt er nu gewerkt met trackingsystemen om de rallywagens te volgen tijdens een wedstrijd. Dat gaat de papierwinkel die hierboven is beschreven niet oplossen, maar het toont (hopelijk) wel aan dat de digitalisering stilaan is begonnen. Met die tracking kan je heel mooie dingen doen voor de rallyfans die tijden willen vergelijken en opvolgen.

TOT SLOT

Ga ik niet meer rallyrijden zolang bovenstaande ‘ergernissen’ niet zijn opgelost? Tuurlijk wel, zelfs als ze de documenten verdubbelen ga ik nog rallyrijden 🙂 Maar het is ook onze plicht om onze sport zo interessant mogelijk te maken, ook dat is deel van de passie.

By the way : mijn schoonvader speelt met de duiven, die ‘constateren’ al digitaal … duivenmelkers zijn digitaler dan rallyrijders … We hebben (digitale) stappen te zetten.

Joeri